Dopust pred vrati avtomobilski prtljažnik pa premajhen

Časi ko so naši starši in stari starši hodili na dopust v »fičotu« in »stoenki«, naloženi do vrha, s potovalkami pod nogami ter v vreče in ponjave ovite škatle na strehi, so mimo. Vsekakor pa se vsako leto s podobnimi težavami, kam z vso prtljago, sooča veliko ljudi. Včasih tudi natančen načrt, kam v prtljažniku boste postavili katero potovalko, škatlo ali hladilno torbo ni dovolj. Prostora je enostavno premalo, avtomobila s prostornejšim prtljažnim prostorom pa zgolj za potrebe vašega dopusta verjetno ne boste kupovali. Že pred časom so se na trgu pojavili strešni kovčki, ki rešujejo težavo s pomanjkanjem prostora.

Uporaba kovčkov je vedno bolj pogosta, predvsem so strešni kovčki nepogrešljivi pri vseh, ki dopustujejo s kamp prikolicami v kampih, imajo svoj avtodom, njihova uporaba pa ni namenjena zgolj dopustu. Velikokrat so strešni kovčki namenjeni uporabi posameznim poklicem, za shranjevanje določene opreme, vozila gorske reševalne službe v njih hranijo in prevažajo nosila za ponesrečence in ostale podobne pripomočke.

Ponudba strešnih kovčkov na trgu je zelo raznolika. Glede na vso raznolikost so tudi cene raznolike in se gibljejo od sto do nekaj sto evrov. Prostornejšega in novega avtomobila za nekaj sto evrov verjetno ne boste dobili. Strešni kovčki so enostavni za montažo, primerni za vsa vrsta vozil, montirajo se na strešne nosilce. Velikost vašega strešnega kovčka je odvisna ali boste na strehi vašega prevažali še kaj, npr. kolesa. V tem primeru je priporočljivo da izbere ožje kovčke, poleg katerih lahko montirate tudi strešne nosilce za kolesa.

Verjetno smo rešili  še eno težavo in vaša kolesa boste tudi letos lahko vzeli s seboj. Preden pa odidete na zaslužen počitek in kolesarjenje, pa za brezskrbno kolesarjenje potrebujete Gore Bike Wear oblačila. Vaš letošnji dopust se lahko, z vso vašo prtljago v strešnem kovčku in kolesarskimi oblačili v potovalkah Gore Bike Wear, končno brezskrbno začne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *