Ginseng

Že poznate izjemne koristi ginsenga? Eden izmed najbolj priljubljenih prehranskih dodatkov, pravzaprav gre za zelišče, med drugim varuje celo pred rakavimi obolenji. Ginseng, obstaja več vrst in sicer ameriški, korejski, vietnamski, kitajski idr., pa poskrbi tudi za zdravo srce in ožilje. To še posebej velja za azijsko različico tega zelišča. Ginseng sicer pripomore tudi k znižanju krvnega sladkorja, pomaga pa tudi pri hujšanju. Čeprav je veliko ljudi zanj izvedelo šele v zadnjih letih, pa je v tradicionalni medicini v uporabi že tisočletja.

Čudež narave med drugim blaži tudi menstrualne bolečine, uporablja pa se ga tudi pri soočenju z erektilno disfunkcijo. Ginseng, ki pravzaprav spada med rastline bršljanovke, vpliva tudi na mentalno spočitost, odpravlja posledice stresa in okrepi telesno in psihično energijo. Ginseng lahko pozitivno vpliva tudi na simptome hepatitisa C, varuje pa tudi možgane. Še ena njegova prednost je zmanjševanje simptomov depresije in tesnobe, uživalci pa poročajo tudi o splošnem, boljšem počutju. Manj znano je, da je ginseng tudi prijatelj lepe kože, kar pa je pravzaprav razumljivo, saj varovanje celic pred zunanjimi vplivi ohranja tudi napet obraz in prispeva k obnavljanju kože.

Tako korenine kot listje ginsenga so bogati z vitamini, minerali in antioksidanti, ki na splošno izboljšujejo stanje kože. Ginseng se tudi sicer vse pogosteje ceni v kozmetični industriji. Iz njega pripravljajo tonike, ki so namenjeni vlaženju kože in pospešenemu tvorjenju kolagena, zelo priporočljiva pa je tudi uporaba mask iz ginsenga. Takšno lahko pripravite tudi sami doma in sicer tako, da ginseng zmešate z oljem, medom ali vodo. Kako se sicer še uporablja ginseng? Ginsengova korenina je na voljo v obliki prahu, kapsul, na prodaj pa je tudi ginsengova kava, ki pospešuje presnovo in pomaga k večji vzdržljivosti. Ker ima ginseng toplotni učinek, pa vas bo takšna kava tudi prijetno pogrela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *