Igrače za vse starostne skupine

Kako izbrati pravo igračo za vašega otroka ali vnuka ali vnukinjo? Otroške igračke se delijo v skupine za posamezna starostna obdobja. Na vsaki igrači, ki jo kupujete v klasični trgovini mora biti obvezno označena starost otroka od katere dalje igračo otrok lahko uporablja. Če na igrači vidite npr. oznako 0+ pomeni, da je igrača namenjena otrokom od rojstva dalje, če pa na oznaki vidite npr 4+ pomeni, da jo lahko uporablja otrok, ki je starejši od 4 let.

Vse igrače za otroke starejše od 3 let lahko vsebujejo drobne delce, ki so lahko zelo nevarni za manjše otroke in lahko pri neustrezni uporabi pomenijo tudi zadušitev. Zato nikoli otrokom mlajšim od 3 let ne dovolite uporabe igrače, ki so označene z pikogramom na desni strani.

Kaj pa je sploh dobra igrača?

Dobra igrača je tista, za katero ima otrok zanimanje in se z njo ukvarja v starostnem obdobju v katerem mu je namenjena. Nekatere igrače s katerimi lahko neprestano dopolnjuje svoje znanje in jih uporablja večje časovno obdobje so kocke, lutke in igre za spomin ali uganke. Vedno aktualne in dobre igrače so zagotovo didaktične igrače, ki otroku izboljšujejo motorične ter miselne sposobnosti in mu zato odlično pomagajo pri njegove razvoju. Zato so med najbolj priporočenimi igračami za vsa starostna obdobja otrok.

Dobre igrače otroka tudi ne omejujejo in ga spravljajo v za njega brez izhoden položaj temveč otroka izzovejo k uporabi njihove domišljije in se ob njih počutijo uspešni in močni.

Ker najbolje poznate vašega otroka pred izborom igrače razmislite kaj bi mu najbolje ustrezalo in kaj otroka pritegne. Ne izbirate igrače po lepi embalaži na nakupovalni polici temveč po vsebini in uporabnosti.

V otroški spletni trgovini Bimbo imajo izbrano ponudbo kvalitetnih otroških igrač za vsa starostna obdobja. Od igračke za novorojenčka, raznih punčk, didaktičnih igrač pa vse tja do vozil za najstarejše otroke, ki motorizirani že sami raziskujejo bližnjo okolico. Za lažji izbor imajo spletno trgovino zasnovano tako, da z uporabo filtrov enostavno in hitro izluščite iz velike ponudbe samo igrače, ki so namenjene otrokom v starostni skupini, kot je vaš, in po namembnosti. Če pa ste še vedno v dvomih lahko preberete še njihov vodnik za izbiro igrače in razblinite vse dvome, ki so vam še ostali.

Pri izbiri se zavedajte tudi, da lahko motorične in mentalne sposobnosti posameznih otrok odstopajo od povprečja in je za takšne otroke je potrebna izbira igrače, ki je primerna za njih ne glede na oznake na embalaži oziroma igrači. Vendar svetujemo, da se vedno pred odločitvijo in nakupu igrače izven starostnega obdobja otroka posvetujete s svojim pediatrom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *