Kako odstraniti gel nohte brez poškodb?

Da bi preprečili lomljenje, tanjšanje in nastajanje belih obarvanj na površini, moramo vedeti, kako odstraniti gel nohte. Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre zelo preprost postopek, pa v praksi pogosto prihaja do napak, ki privedejo do poškodb. To se nemalokrat zgodi celo v profesionalnih salonih. Preden se lotite tega postopka, je torej dobro poznati nekaj osnovnih informacij.

Izogibajte se uporabi pilice oziroma močnemu drgnjenju

Ena najpogostejših napak je uporaba pilice. Pilica lahko že sama po sebi močno stanjša noht, še huje pa je, če s pilico močno drgnemo. Namesto tega je tako precej pametneje uporabiti leseno paličico, pri postopku pa moramo biti čim bolj nežni in potrpežljivi. A še preden pride na vrsto ta korak, je treba nanesti topilo. Pomembno je, da izberemo topilo, ki je primerno za posamezno vrsto laka.

Če sestavine ne bodo kompatibilne, boste imeli namreč kar precej težav. Poleg tega je zelo važno, da pustite topilo učinkovati dovolj dolgo. Pri tem upoštevajte navodila proizvajalca. Če se kasneje izkaže, da bi bilo kljub uporabi topila nujno močnejše drgnjenje, vam svetujemo, da nanos topila ponovite. Nato čez nekaj minut poskusite ponovno.

Kako odstraniti gel nohte v čim krajšem času?

Zgoraj so opisane osnovne smernice za vse, ki vas zanima, kako odstraniti gel nohte. Postopek torej zahteva nekaj potrpežljivosti in ustrezno usposobljenost, obenem pa je nujno, da ste karseda nežni in da ne hitite, saj si lahko s tem prihranite kar nekaj težav. A čeprav močno drgnjenje s pilico ni dovoljeno, vendarle obstaja možnost za to, da celotni postopek nekoliko pospešite. Topilo namreč učinkuje precej hitreje, če je izpostavljeno nekoliko višjim temperaturam. Toplota lahko torej skrajša proces, kar je zelo koristna informacija takrat, ko se vam malce bolj mudi.

Na koncu poskrbite za ustrezno nego obnohtne kožice

Poleg tega, da morate imeti dovolj znanja o tem, pa je treba upoštevati napotke za pravilno nego po samem odstranjevanju. S tem imamo v mislih predvsem obnohtno kožico, ki jo izpostavljenost topilu pogosto nekoliko izsuši. Tako vam priporočamo, da na koncu poskrbite za nanos kakovostnega olja, ki bo pripomoglo k temu, da bo kožica primerno navlažena, lepa in zdrava.