Kraj za poroke v bližini Ljubljane

Ste si od nekdaj želeli čudovito poroko na gradu, na podeželju, a vseeno v bližini Ljubljane, da ne bo pot za vas in za svate predolga? Čudovit dan si lahko privoščite na gradu Tuštanj pri Moravčah, torej nedaleč stran od prestolnice, ki velja za idiličen kraj za poroke, kjer znajo poskrbeti, da bodo spomini najlepši.

Zakaj je Tuštanj odličen kraj za poroke?

Grad v okolici Moravč je hitro dostopen iz vseh delov Slovenije, saj se nahaja nedaleč proč od Ljubljane, vendar pa boste hitro pozabili na urbani svet in se povsem prepustili zasanjanemu podeželju, saj vas bodo objeli hribčki in gozdovi. Grad Tuštanj je vse pogosteje izbrana lokacija za poroko prav zaradi tega, ker se nahaja v prelepem naravnem okolju, sam grad pa seveda doda še pridih veličastnosti in neminljivosti. Tam si lahko zaželite tako klasično kot grajsko poroko, pri tem pa za razliko od nekaterih drugih slovenskih gradov ne boste skočili v zakon pred očmi nepovabljenih množic, torej turistov in izletnikov, saj je grad bolj na samem in ni oblegana turistična znamenitost – vaš dan bo torej resnično lahko poseben. Kljub temu z organizacijo poroke ni nobenih težav, saj je grad uradno mesto za poroke, torej ni težav z matičarjem in zahtevami za posebno lokacijo.

Lahko na gradu poteka poroka od začetka do konca? Ljubljana je znana po odlični kulinarični ponudbi, zato je Tuštanj kot kraj za poroke pogosto izbran predvsem za uradni del, torej poročne zaobljube, če si želite intimne poroke v krogu kroga svojih najbližjih in najdražjih ter vam ni za ogromna slavja, pa poskrbijo prav za vse. Na gradu imajo tudi restavracijo in dvorano, kjer pogostijo nekoliko manjše število svatov, s tem pa nase prevzamejo tudi velik del organizacije, torej vas odrešijo skrbi, ki jih je v dneh pred poroko že sicer veliko.

Poroka na gradu je lahko tudi skromna!

Ob misli na poroko na gradu je marsikdo prepričan, da na grad spada zgolj veliko razkošje. Pa ni tako. Tuštajn je idealen kraj za poroke tudi za tiste, ki si želijo preprostega obreda, brez odvečnih pretiravanj in blišča. Poroka je nenazadnje stvar osebne izbire – in če si želite obred brez pompa, vam pripravijo vse potrebno tudi zanj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *