Magnezij

Četudi je naša prehrana raznovrstna in v telo vnašamo razne hranilne snovi, pa so določeni elementi, katerih niti s hrano ne moremo vnesti v zadostnih količinah. Veliko ljudem primanjkuje magnezija, ki ima pomembno vlogo v telesu. Tako, da moramo magnezij v telo vnesti s prehranskim dopolnilom. Pomanjkanje tega lahko vodi v razne zdravstvene tegobe, katerim bi lahko enostavno »ušli«, če bi primanjkljaj ustrezno nadomestili.

Prehranska dopolnila so sploh v zadnjih letih pridobila na veljavi in je ogromno ljudi, kateri uporabljajo razna dopolnila, seveda glede na potrebe vsakega posameznika. Ko govorimo o magneziju, moramo vedeti, da gre za četrti najbolj zastopan mineral v telesu. Pogosto se niti ne zavedamo, da telesu tega primanjkuje, do primanjkljaja pa privedejo razni dejavniki.

Da nam primanjkuje magnezija, lahko ugotovimo tudi, če smo pogosto utrujeni, se srečujemo s stresom, imamo sindrom nemirnih nog, krče v mečih, ipd. Enostavna rešitev je lahko prav magnezij, ki pripomore k raznim tegobam. Ima vlogo pri delitvi celic in sintezi beljakovin, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost ter pomaga do boljšega psihičnega delovanja, mišic in živčnega sistema. Uravnava elektrolite, sprošča energijo pri presnovi ter ohranja zdravje kosti in zob. Iz vsega tega lahko sklepamo, da vpliva na ogromno različnih organov v telesu, zato si nikakor ne smemo privoščiti, da bi nam ga primanjkovalo.

Je zelo hitro aktiven in ga telo odlično prenaša. Telesu je zelo prijazen in pomaga do boljšega vsakdanjika te preganja vsakdanje tegobe. Odličen je tudi pri migreni, v nosečnosti, pri sladkorni bolezni in srcu, za kosti in predvsem primeren je tudi za športnike.

Gre za element, ki je zelo pomemben, tako za telo, kakor tudi za duha. Vsekakor je dobro, da upoštevamo, da naše telo lahko samo tvori in shranjuje določene elemente, vendar le, če so mu ti na voljo. Pri pomanjkanju določenih, pa se zna zgoditi, da se bodo pojavile razne bolezenske tegobe, ki pa so resnično nepotrebne in jih lahko preprečimo zgolj z ustreznimi prehranskimi dopolnili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *