Moški suknjiči

Del obvezne garderobe vsakega moškega, ki stremi k urejenosti in prisega na eleganten videz, je suknjič. Gre za enega izmed najbolj vsestranskih modnih kosov, ki še tako preprosto modno kombinacijo ustvari elegantno. Moški suknjiči se lahko nosijo s hlačami iz jeansa ali elegantnimi hlačami, s srajcami, puloverji ali kratko majico. Kombinacija, ki jo boste izbrali je odvisna od priložnosti in medtem ko poslovni sestanki, razgovori za službe, svečane zabave ali pogrebi zahtevajo suknjič v kombinaciji s srajco in elegantnimi hlačami, pa v prostem času in ob bolj sproščenih dogodkih nošenje suknjiča dopušča več svobode.

Moški suknjiči so danes na voljo skoraj v vsaki trgovini z oblačili, izbira pravega za vaš tip postave, pa ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Prava velikost je eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov, ko kupujete suknjič. Preden se lotite kupovanja suknjiča je zato priporočljivo, da izmerite obseg svojega prsnega koša in s tem preprečite, da bi bil ta preozek ali preširok. Izmeriti je potrebno tudi samo dolžino jakne in dolžino rokavov. Dobro krojen poslovni ali športni suknjič je primer za številne priložnosti, modni strokovnjaki pa svetujejo, da naj bodo ne glede na model, gumbi vedno temne barve. Izbrati je potrebno tudi suknjič izdelan iz kvalitetnega materiala, ki ga določite na podlagi letnega časa.

Medtem ko hladnejši meseci v letu narekujejo toplejše mešanice materialov po možnosti z dodatkom volne, pa so v toplejših mesecih bolj primerna izbira moški suknjiči izdelani iz mikrofibra ali bombaža, v katerih vam ne bo preveč vroče. Ko gre za izbiro barve prevladujejo temni odtenki, kot so temna modra, črna ali siva. V jesenskih mesecih je priljubljen tudi odtenek rjave, celotni videz pa lahko popestrite s kravato. Modeli se med seboj razlikujejo tudi po številu gumbov in medtem ko so suknjiči z dvema gumboma primerni za moške z bolj okroglo postavo, pa se modeli s tremi gumbi odlično podajo vsem z vitko postavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *