Mozolji

Mastna in nečista koža, le kdo se ni srečal z njo vsaj 1x v življenju? Jaz vem, da sem se, prvič v puberteti, zdaj pa občasno, ko mi ponagajajo hormoni. In kaj je največji problem mozolji, akne in ogrci. Saj veste, ogrci so tiste nadležne črne pikice, ki so najbolj vidne na nosu, mozolji so izboklinice na koži, ki ko so zrele prav grdo izgledajo s svojimi belimi kapicami in akne so podobno kot mozolji, le da je prisotno še vnetje in je stanje malce bolj resno. Skratka, vsi smo se in se najverjetneje še kdaj bomo srečali s temi nadlogami mastne kože, zato je pomembno, da se naučimo kako mastno kožo negovati in kako se soočiti s temi »nebodigatrebami«.

Za začetek moram poudariti, da moramo vsi biti do sebe in do svoje kože nežni, ljubeči in potrpežljivi. Vsakršna agresija bo stanje še poslabšala. Nikar kože ne čistite s pregrobimi čistilnimi sredstvi, ne poskušajte je razkužiti z alkoholom in ne drgnite se z grobimi pilingi iz soli. Vse to bo povzročilo veliko škodo vaši koži, vnetja in prezgodnje staranje. Največ kar lahko naredite zase, je da ste do sebe nežni in ljubeči.

Kaj to pomeni? To pomeni, da morate zase poskrbeti, najprej z zdravo hrano in načinom življenja. Če se boste zdravo prehranjevali, spili dovolj vode, si privoščili počitek in najmanj 8 ur spanja, ki ga nujno potrebujete za regeneracijo, medtem pa poskrbeli še za rekreacijo, vam zagotavljam, da se bo to poznalo na vaši koži. Poleg tega morate poskrbeti tudi za pravilno nego. Najpomembnejše je nežno čiščenje 2x na dan, nato naj sledi nežni kemični piling iz salicilne kisline (BHA), ki bo odstranil odmrle in poroženele kožne celice in s tem preprečil, da bi se izvodilo lojnice zamašilo z njimi. S tem pa bo poskrbel tudi za hitrejšo regeneracijo kože in za mlajši videz. Salicilna kislina deluje še protivnetno, kar pomeni, da bo zmanjšala rdečico, ki se lahko pojavi zaradi mozoljev. Nežno in učinkovito torej!

Čez dan poskrbite še za zaščito pred soncem, kajti vaša koža bo zaradi salicilne kisline malenkost tanjša in bolj občutljiva. Tako boste poskrbeli, da se ne boste prehitro postarali. To pa je tudi vse, kar morate storiti. Če menite, da imate sicer mastno kožo, a izsušeno povrhnjico, si lahko omislite še kakšen serum z vlažilnimi sestavinami kot sta to glicerin in hialuronska kislina, drugega pa resnično ne potrebujete.

Manj je več!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *