NESKONČEN SEZNAM ZDRAVILNIH UČINKOV HE SHOU WUJA

Stres povzroča veliko različnih bolezni, med njimi tudi tiste manj boleče, a bistveno bolj neprijetne. Govorimo o izpadanju las. Za močne in trde lase potrebujemo zadostno količino melanina. Le tega pa stres, ki se kopiči v nas, znatno zmanjšuje. Zato je izrast las, njihova obnova in posledično obstojnost pod vprašajem. Kako si lahko pomagamo? Reči naj se ne obremenjujemo je pesek v oči. Vemo, da brez stresa skoraj več ne gre. Zato potrebujemo nekaj kar so že v stari kitajski medicini imenovali črni gospod He. Govorimo o slavnem he shou wu.

Večina zdravilnih rastlin uspeva na visokih vzpetinah Južne Amerike ali pa daleč od Evrope, globoko v azijskih stepah. Države latinske Amerike in Azije so znane predvsem po starodavnih receptih za zdravo, energije polno in obstojno življenje. Ajruvedska medicina že tisočletja proučuje uporabo rastlin in njihovo delovanje na samega človeka. He shou wu je rastlina, ki ima ogromno zdravilnih učinkov, ki jih celo še danes odkrivajo, a nekako jo najbolj povezujejo z lasmi. Je korenina, ki se pripravi tako, da jo prekuhamo s črnim fižolom in nato posušimo. Lahko pa že kupimo pripravljeno mešanico.

He shou wu vsebuje tiste hranilne snovi, ki so ključne za ohranjanje zdravega lasišča. Sem spadajo snovi kot so lecitin, fiscion in druge učinkovine. Med drugimi vsebuje veliko železa in cinka, ki sta bistvenega pomena za življenje. Poleg zdravega lasišča pa je ena zadnjih raziskav pokazala, da se ob redni uporabi lahko izboljša stanje dveh glavnih organov, in sicer jeter in ledvic. Vsi vemo, da slabe ledvice in slaba jetra prispevajo k različnim boleznim in predhodni smrti. Slabo delovanje čistilnih organov pa prispeva tudi k hitrejšem staranju telesa, kar pa vsekakor vodi v dodatni stres in bolečine.

Koristnih učinkov, ki jih ima he shou wu na telo je skoraj nemogoče našteti. Lahko rečemo, da je skoraj kaznivo, če ga ne uporabljamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *