Osvežimo dekoracijo

V modernejšem obdobju se zadnje čase vse več pojavlja kartica DIY, kar pomeni ‘do it yourself’ kar v slovenščini pomeni ‘naredi sam’. To so enostavni posegi, za osvežitev naših starih oblačil, predmetov in celo prostorov. Gre za dodajanje moderne note ali za posnemanje kakšnega dizajna, ki popestri našo okolico. V veliki večini primerov je rešitev naredi sam (DIY) odlična izbira, sploh če hočemo narediti nekaj novega, hkrati pa za to ne zapraviti veliko denarja.Ste oseba, ki zamaške od steklenic po uporabi vestno vržete v koš za embalaž, ali pa ste oseba, ki zamaške pridno shranjuje, ker si govorite, ‘zagotovo mi bodo še kdaj prišli prav’? Če ste oseba, ki ste po horoskopu hrček, in shranjujete vsako stvar, ki se vam zdi uporabna je ta članek pravšnji za vas.

Če imate kje na zalogi kup kozarcev za vlaganje vam bo ta DIY všeč, sploh če si želite okrasiti in popestriti dom, hkrati pa vanj vnesti nekaj domačnosti in narave.

Opisano bom namreč, kako s kozarci, ki so bili včasih namenjeni shranjevanju hrane za čez zimo, kosom lesa, ki smo ga dobil, ko smo šli na sprehod in objemko, ki smo jo videli v shrambi naredimo prav poseben in uporaben stenski dodatek.

Stenski dodatki so dobrodošli, če imamo veliko steno, ter nebi radi, da nanjo obesimo slike, ampak kaj drugega, bolj unikatnega. S tem polepšamo in naredimo dolgočasno steno zanimivo.

Potrebujemo kos lesa, kozarec, cevne objemke, zapah in nekaj vijakov. Lesen del na katerega bomo privili objemko, je osnova za naš DIY. Uporabimo lahko kakršen koli kos lesa, samo da nam je všeč.
Na izbran kos lesa pričvrstimo objemko, tako da se prilega kozarcu. Kar še potrebujete je prostor na steni in nekaj, kar bomo dali v kozarec. Uporabimo lahko različno posušeno cvetje, ali pa nekaj kamenčkov in školjk, ter si ustvarimo lepe spomine na morje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *