Parketi po vaši meri

Sodobni parketi so ohranili lepoto, eleganco in dolgo življenjsko dobo, torej vse lastnosti, zaradi katerih so bili tako zelo priljubljeni več stoletij. Gre za tradicionalno talno oblogo iz lesa, ki je med uporabniki nadvse priljubljena. Za marsikoga še vedno veljajo za najlepšo talno oblogo, saj je naravni les res poseben material, ki v vsak prostor prinese toplino in ga polepša. Hkrati pa je danes izbira različnih vrst lesa, barvnih odtenkov, vzorcev in načinov polaganja … večja kot kdaj koli prej, zaradi česar lahko vsakdo najde primerno leseno talno oblogo zase.

Parketi Laminati

Laminati ali parketi?

Pred nekaj desetletji so na tržišče v velikem slogu vstopili laminati, ki so zaradi nižje cene in enostavnega polaganja med uporabniki hitro postali zelo priljubljeni. Kakovosten laminat je vsekakor dobra izbira in predstavlja alternativo mnogim drugim talnim oblogam, vendarle pa je treba vedeti, da so parketi edinstveni in da se še tako skrbno izdelan laminat enostavno ne more primerjati z njimi. V kolikor iščete funkcionalno, lepo in trpežno talno oblogo, ki jo boste hitro in enostavno lahko položili, potem velja razmisliti o laminatu. V primeru, da sanjate o toplini lesa in njegovem vonju ter talni oblogi, po kateri boste z užitkom hodili bosi, pa za vas laminat nikakor ni prava izbira, ampak raje pobrskajte med različnimi parketi.

Različni cenovni razredi

Parketi so na voljo v različnih cenovnih razredih. Pri tem je zelo pomembno, koliko slojev imajo in iz kakšnega lesa so narejeni ti sloji. Od tega je odvisna njihova obstojnost, pa tudi življenjska doba, zato se je pred nakupom treba pozanimati o vseh podrobnostih lesene talne obloge, ki jo želite položiti v svoj dom, poslovni prostor ali kam drugam. Na ceno pa seveda vpliva tudi vrsta lesa, saj nekatere vrste veljajo za bolj žlahtne, druge za bolj odporne na vlago in tako dalje.

https://www.onis.si/

Vsekakor pa je izbira dandanes večja kot kdaj koli prej, zaradi česar lahko v cenovnem razredu, ki vam ustreza, poiščete leseno talno oblogo, s katero boste res zadovoljni. Pri tem ne pozabite, da je njen videz zagotovo pomemben, prav tako pa so pomembne vse druge njene lastnosti. Zaradi tega se je pri izbiri zagotovo dobro posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo znali dobro svetovati.