Poletne obleke

Danes bomo govorili o poletnih oblekah. Verjetno zdaj kar malce čukasto gledate v ekran, kajti jesen je pred vrati, toda zaupajte nam, zdaj je najboljši čas za to temo. Zakaj? Ker je čas, da uredite svojo omaro in naredite selekcijo. Selekcija pomeni izbiro kaj je vredno obdržati za naslednje poletje ter česa vam za drugo poletje primanjkuje. Če ugotovite, da potrebujete nove poletne obleke, nikar ne čakajte na naslednje poletje, zdaj je idealen trenutek, da na razprodajah kupite tisto, ki ste jo zaradi previsoke cene pustili za sabo, a je niste mogli pozabili.

Začnimo torej s pospravljanjem omare, zame najljubšim opravilom, za marsikoga najhujšo nočno moro. Zakaj je potrebno vsako sezono iz omare zložiti čisto vsa oblačila, počistiti police in predale in obleke zložiti nazaj? Verjetno ste odgovorili pravilno, da vidimo kaj v omari sploh imamo, kaj je še primerno za obleči in kaj potrebno popravila, da nas te zadeve ne presenetijo v najbolj neprimernih trenutkih, recimo, ko se odpravljamo na kakšen posebni dogodek in ugotovimo, da je obleka na katero smo računali strgana. Če želite biti lepo in modno oblečeni, morate garderobo vsaj dvakrat letno prevetriti. Zakaj bi prostor v vaši garderobi zasedala razvlečena, umazana, raztrgana in staromodna oblačila, če pa jih lahko zavržete in tako naredite prostor za nove, modnejše in lepše kose?

Tako, zdaj veste, da je omaro nujno potrebno obrniti na glavo, kar predvidevam, da ste že storili, zdaj pa k pomembnejši temi: poletne obleke. Poletna obleka je eden izmed najpomembnejših kosov, ki se lahko oziroma bi se moral znajti v vaši omari. S poletno obleko ne morete zgrešiti. Če je obleka prava, jo samo oblečete in že ste videti odlično, ne da bi vam bilo potrebno razmišljati s čim jo kombinirati, kaj paše zraven in kaj ne. Potrebujete vsaj 3 poletne obleke: eno za čez dan, ki je primerna tako za v službo kot za sprehod po mestu. Naslednja naj bo malce bolj lahkotna in primerna za sprehod po plaži. Zadnja pa naj bo elegantnejša in primerna za obmorske večere, ko se s partnerjem odpravita na večerjo ali na kakšno prireditev na prostem.

Čas je torej, da preverite, če imate vsaj 3 poletne obleke v brezhibnem stanju in da ukrepate, če temu ni tako.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *