Ste že slišali za permanentni lak?

Permanentni lak vam omogoča dolgotrajno in obstojno manikiro, ki izgleda naravno in lepo. Gre za tako imenovan gelish, ki ga marsikdo zmotno zamenjuje z geliranimi nohti. UV gel na nohtih namreč marsikomu deluje umetno, saj je potreben debel nanos, kar pa za gelish oziroma permanentni lak ne velja. Pri njem nohti ne izgledajo dosti drugače, kot če bi si nanesli običajen lak, le obstojnost končne manikire je veliko daljša. Ta namreč zdrži od 2 do 3 tedne.

Kako do trajne manikire

Za čim bolj trajno oziroma obstojno manikiro, ki vam bo brez prask in poškodb zdržala več kot 14 dni oziroma celo 3 tedne, v prvi vrsti potrebujete kakovosten gelish oziroma permanentni lak. Na voljo so različni proizvajalci, ki ponujajo številne izdelke v ta namen. Slovenski kozmetični saloni recimo pogosto uporabljajo izdelke pod blagovno znamko MollonPro, ki dobavlja kakovostne in profesionalne izdelke za nego nohtov. Na njihovi spletni strani jih lahko kupite tudi za domačo uporabo in tako poskrbite za profesionalno urejene nohte in trajno manikiro kar lepo sami doma.

Postopek uporabe

Za začetek morate vaše nohte lepo oblikovati s pilico za nohte ter poskrbeti tudi za nohtno kožico. V ta namen lahko uporabite različna sredstva za njeno mehčanje, pri urejanju pa morate biti čim bolj nežni. Pomembno je tudi, da pred nanosom naslednjih plasti vaše nohte dobro razmastite, da bodo bolje pripravljeni na manikiro in da bo ta bolj obstojna. V ta namen se lahko kupi različne kozmetične izdelke.

Nato nanje nanesete ustrezno bazo oziroma podlak. Najbolje je, da uporabljate podlak istega proizvajalca, kot ga boste uporabili pri vrhnjem sloju. To vam zagotavlja večjo obstojnost, saj je kombinacija preverjena, zato je tak postopek najbolj zanesljiv. Ko nanesemo vrhnji sloj, je tega treba utrditi in posušiti pod lučko. Najprej nanesete eno plast in jo dobro posušite pod lučko, nato pa po istem postopku ponovite še z enim slojem. Na koncu nanesite še nadlak, obrišite noht ter nanj nanesite olje za nego.