Tablični računalniki- prihodnost ali le dnevna muha

Tablični računalnik danes ni nič novega, uporabljajo jih prav vsi, od starejših, pa do tistih najmlajših, ki jih uporabljajo za igranje iger. Med uporabniki tabličnih računalnikov sem tudi sam. Največ jih uporabljam za branje knjig kje na poti, na plaži ali pa kje drugje.

Pa si oglejmo nekaj prednosti in slabosti tabličnih računalnikov. Na prvem mestu je vsekakor prenosnost. S prenosnostjo pa se lahko poveča tudi vaša produktivnost, saj lahko tablico brez težav uporabljate, ko naprimer stojite v vrsti na banki ali pa čakate na frizerja in podobno. Z nakupom brezžične bluetooth tipkovnice pa lahko vašo tablico spremenite v pravi mali prenosnik.

Seveda pa imajo tako tablice, tako kot vse ostale naprave tudi svoje slabosti. Prej bi rekel, da to niso slabosti, ampak, da je vprašljiva potreba po tablicah. Mobilni zasloni naših telefonov so iz dneva v dan večji in tako se lahko vaš najnovejši Samsung brez težav kosa s tablico, ki ima le malce večji zaslon od telefona. Poleg tega pa tudi prenosni računalniki postajajo iz dneva v dan lažji in je skoraj enako če s seboj nosite ultralahek prenosnik ali pa malce večjo tablico.

Nekako najboljša alternativa v primeru, da se ne morete odločiti med tablico ali pa računalnikom so tako imenovani 2v1 laptopi, kjer lahko v primeru potrebe »odklopite« ekran in ga uporabite kot tablico. Kar se tiče branja knjig, kljub temu, da za branje uporabljam tablico, sem še vedno mnenja, da so namenski bralniki spletnih knjig veliko boljši. Če ne že zaradi ekrana, predvsem zaradi teže, katera se po nekajurnem branju kar pozna.

Tablice pa vsekakor imajo več pozitivnih lastnosti, kot negativnih in nedvomno lahko iz njih potegnete veliko. Na prvem mestu pa se pred nakupom vprašajte za kaj bi ta kos tehnologije potrebovali in vaša odlčitev bo lažja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *